Prva vozila iz nove specijalne serije Fiat 500 Collezione već stižu u BiH salone

Fiat 500 Collezione osmišljen je u slavu vanvremenskog stila i dizajna modela 500, njegovog mjesta među legendama i karaktera koji je uvijek u modi. U pravom 500 stilu, ovaj automobil odvešće kupce u proljeće uz svjež, prefinjen duh dočaran savršeno krojenom izradom i ekskluzivnim kombinacijama boja i materijala.

Dostupan i kao hečbek i kao ekskluzivniji kabriolet, ovaj model donosi stilske detalje koji su odraz modernog viđenja prepoznatljivog dizajnerskog potpisa njegovog velikog pretka, sa posebnim hromiranim obodima na prednjem braniku, haubi i kućištima retrovizora. Alu-felne od 16 inča dolaze kao standard, dok kupci mogu da biraju između nekoliko opcija modernih farbi eksterijera, kao što su dvobojna Primavera (bijela i siva), dvobojna Akvamarina (bijela i zelena) i Taormina Ivory (boja slonovače), kao zamjena za Gelato White (nijansa bijele) i Blu Dipinto di Blu Blue (nijansa plave). Kao posljednji detalj, ali ne i manje važan, tu je hromirani logo Collezione ispisan ukošenim slovima i postavljen na vrata prtljažnika i na sivo-bijelo-sivoj bočnoj šini i na jednobojnim i dvobojnim automobilima, kako bi zaokružio elegantan izgled modela.

Unutrašnjost donosi istu svedenu, a opet neodoljivu eleganciju uz originalna dizajnerska rešenja. Boja komandne table usklađena je sa spoljašnošću: bijela u kombinaciji sa dvobojnim Primavera i zelena u kombinaciji sa dvobojnim Akvamarina eksterijerom. Sjedišta su takođe dvobojna, uz sjedalni deo sa sivim prugama i naslon u boji slonovače sa ugraviranim logom 500 u visini ramena. Logo Collezione pojavljuje se i na unutrašnjosti, ugraviran na patosnicama. Štaviše, novi Fiat 500 Collezione nudi ono najbolje u pogledu povezanosti i tehnologije: jedna od opcija koju kupci mogu izabrati je radio Uconnect HD LIVE od 7 inča, koji je kompatibilan sa Apple CarPlayTM i Android AutoTM, a da ne pominjemo i sastavni dio sistema navigacije, mape Tom Tom, TFT ekran od 7 inča, najveći u klasi i sistem Beats Audio Hi-Fi za sve one koji vole da slušaju muziku dok su u pokretu. Nadalje, tu je i opseg motora: kupci mogu da biraju između benzinca, hibridnog motora benzin+TNG i dizel motora sa rasponom snage od 69 KS do 105 KS, koji dolaze u kombinaciji sa automatizovanim ručnim mjenjačem Dualogic i poluautomatskim mjenjačem.

Ovo nije prvi put da se ikona brenda Fiat pojavi pred publikom sa drugačijim, ekskluzivnim izgledom, istovremeno ostajući vijeran sebi; zapravo, to je jedna od tajni vječne mladosti ovog modela. Njegov dizajn inspirisao je maštu umetnika i modnih kreatora koji su dizajnirali njegove elegantne, ekskluzivne i sportske verzije, osmišljavajući prepoznatljive specijalne serije i dokazujući kako jedan takav voljen, uzbudljiv i automobil pun iznenađenja može da bude spoj potpuno različitih kreativnih svjetova.

Neke od tih specijalnih serija uključuju model 500, predstavljen pre deset godina kao prvi od mnogih narednih serija i dizajniran od strane brenda Diesel, 500C iz 2011. godine dizajniran od strane brenda Gucci, 500 Riva iz 2016. godine i nedavno predstavljen 500 60-ti i Anniversario, model kojim je proslavljen šezdeseti rođendan ikone brenda Fiat. Uz pomoć svih ovih verzija, Fiat 500 je načinio preokret u tradicionalnim tržišnim pravilima i pokazao da mali automobil može uspješno da pronađe svoj izraz na mnogim jezicima. Sigurno nije slučajnost što se više od dva miliona vozača širom sveta odlučilo da sjedne za volan ove legende na četiri točka. Uspjeh automobila zabilježen je ne samo u Italiji, već i širom svijeta, jer danas 80% prodaje automobila Fiat 500 dolazi van granica ove zemlje. U januaru 2018. godine, ikona brenda Fiat bila je vodeća na tržištu osam zemalja i među prva tri automobila u još osam. Ovo je nastavak uspjeha iz 2017. godine, kada je model 500 bio prvi na listama prodaje u osam zemalja, uključujući Veliku Britaniju i Španiju i među prva tri u još sedam, uključujući Italiju i Francusku.

 

Tekstovi iz iste kategorije:

FIAT 500 sa novim rekordom, 18.2.2019. 9:15:15

  • Najbolja ponuda vozila i usluga
  • Iskustvo i stručnost
  • Sve na jednom mjestu

Kontaktirajte nas

Vrapčići bb, 88113 Mostar
Bosna i Hercegovina
Salon: +387 (0)36 557-151 Servis: +387 (0)36 557-150 Fax: +387 (0)36 557-150
Email: autostart.mostar@gmail.com

Lokacija