Panda Waze: Najdruštveniji gradski automobil ikada napravljen

Kada se spoje najpopularniji model iz porodice Fiat i najdruštveniji navigacioni sistem na svetu, rezultat je Panda Waze - tehnološki dragulj koji nastavlja misiju ovog modela: da donosi najpametnija rješenja, pojednostavi i unaprijedi život za volanom, dok je u isto vreme pristupačan svima.

Novi model Panda Waze je prvi gradski automobil u svom segmentu koji je spojio čuvenu aplikaciju za navigaciju Waze i podjednako poznatu aplikaciju Panda Uconnect, omogućavajući njihovu istovremenu upotrebu, prelazeći sa jedne na drugu aplikaciju samo jednim prostim dodirom ekrana vašeg pametnog telefona.

Ovu digitalnu kombinaciju je razvila kompanija Mopar, brend FCA Grupe koji vodi računa o postprodajnim proizvodima i uslugama za automobile u okviru Grupe, i ona omogućava vozačima slobodu da se fokusiraju na vožnju dok u isto vreme uživaju u širokom spektru usluga. Nema sumnje u to: Panda Waze je idealan automobil za bijeg od svakodnevnog  monotonog života u urbane avanture, dijeljenje fotografija, savjeta za putovanja i iskustava u vožnji.

Novi model Panda Waze takođe predstavlja tačku spajanja dvije velike zajednice: 7,5 miliona ljubitelja modela FIAT Panda, koji su se opredjelili za ovaj automobil od 1980. godine do danas, kao u  manifestu „sloboda na četiri točka“, i više od 100 miliona povezanih korisnika aplikacije Waze širom sveta koji aktivno sarađuju tako što dele informacije o saobraćaju u realnom vremenu kako bi omogućili najpametnije moguće putovanje.

Sve prednosti digitalne integracije aplikacija Waze i Panda Uconnect
Novi model Panda Waze predstavlja veliki korak napred u oblasti informativno-zabavnih sistema sa integracijom dvije jedinstvene aplikacije za pametne telefone: aplikacije Waze i Panda Uconnect. U digitalnoj eri, ogromne količine podataka moraju da se razmijene u realnom vremenu i moraju se nadgledati uz pomoć povezanih uređaja i interfejsa koji su laki za korišćenje. Sada, sve što vozači moraju da urade jeste da postave svoje pametne telefone u držače koji se nalaze na komandnoj tabli i krenu na put, povezani i bezbjedni u svakom trenutku.

Waze je aplikacija za navigaciju koja omogućava vozačima da izbjegnu zastoje u saobraćaju u toku svakodnevne vožnje, kao i u drugim situacijama. Milioni vozača, ujedinjeni u jednu veliku zajednicu, sarađuju svakog dana tako što prijavljuju uslove u saobraćaju u realnom vremenu - omogućujući aplikaciji za navigaciju Waze da pronađe najbolje putanje.  Ova aplikacija je uvijek u stanju da preporuči najbržu putanju na osnovu podataka koje u realnom vremenu dostavlja preko 100 miliona ljudi. Od informacija o saobraćaju do podataka o benzinskim stanicama sa najnižim cenama, aplikacija Waze je pouzdani saputnik za „preživljavanje svakodnevnih urbanih avantura“.

Navigacija Waze je integrisana u aplikaciju Panda Uconnect - na Android i iOS platformama - što omogućava telefonu vozača da služi kao deo  automobila koji kroz direktnu interakciju sa ekranom uređaja pristupa svim informativno-zabavnim funkcijama, upravlja pozivima i porukama, i proverava svoj dnevnik ili vremensku prognozu u realnom vremenu. Aplikacija Panda Uconnect komunicira sa informativno-zabavnim sistemom u automobilu koji obuhvata tehnologiju Bluetooth 2.1, prenos zvuka i funkciju glasovnog prepoznavanja, i obavlja čitanje podataka preko USB-a i MP3 formata.

Integrisanost modela Panda Waze omogućava paralelno korišćenje aplikacija: uz aplikaciju Panda Uconnect na pametnom telefonu, navigacioni sistem Waze pojavljuje se u kvadratiću na ekranu, sa uputstvima za putanju i procjenom vremena koje je preostalo do odredišta. Zasigurno, moguća je i obrnuta situacija, pri čemu se aplikacija Waze pojavljuje u prvom planu, a Panda Uconnect kao ikonica na ekranu. Štaviše, ukoliko je gorivo na izmaku, ili se otkrije nizak pritisak u gumama, alarm se pojavljuje na ekranu pametnog telefona nakon čega korisnik dobija mogućnost da izabere jednu od benzinskih stanica sa najboljim cijenama ili izabere neku od najbližnih radionica koje nudi aplikacija Waze; oni jednostavno izaberu svoje odredište, a navigacija će preporučiti najbolju putanju kojom se stiže tamo.

Pored toga, zahvaljujući novoj aplikaciji Panda Uconnect, fotografije i video zapisi načinjeni u novom modelu Panda Waze biće sačuvani u galeriji vozačevog pametnog telefona, spremni da se podele sa prijateljima: još jedan originalan način za doživljaj putovanja bilo koje dužine, uz zasigurno dobijanje inovativnih usluga i pametan, društven navigacioni sistem.

Kao posljednje, ali ne najmanje važno, aplikacija Panda Uconnect takođe sadrži uslugu Find myCar koja pomaže vozačima da se sjete gde su parkirali kao i uslugu My Car, za provjeravanje parametara automobila, poput zakazanih servisa i traženje savjeta u korisničkom uputstvu, kao i za direktne pozive Korisničkoj službi kompanije FIAT ili službi za pomoć na putu. Naposljetku, kada se aktivira funkcija Object Reminder, ona podsjeća vozača da ne ostavlja svoje stvari u automobilu kad izađe.

Mopar® Connect, novi komplet usluga za bezbednost i daljinsko praćenje vozila dostupan je za model Panda Waze. Uz aplikaciju Uconnect Live, Mopar® Connect donosi nove povezane usluge, kao što je pomoć u slučaju nesreće ili praćenje lokacije vozila nakon krađe. Štaviše, moguće je daljinski pratiti neke od funkcija vozila, kao što je prekoračenje unapred postavljenog ograničena brzine ili napuštanje oblasti definisane na mapi, kao i upravljanje zaključavanjem i otključavanjem vrata.
Mopar® Connect nudi više bezbjednosti, opuštenosti i neprestanu kontrolu nad vašim vozilom.

Novi Panda Waze ima izgled modela Cross i dopašće se svima koji govore jezikom društvenih mreža – pogotovo milenijalcima. Ovi novi ciljni potrošači žele automobil koji im omogućava maksimalnu povezanost i prepoznatljiv stil po pristupačnoj cijeni. Spolja, model Panda Waze odlikuje logo Waze na prednjim branicima. Njegov urbani, dinamični karakter naglašen je i detaljima u crnoj boji, uključujući bočne lajsne, kućišta bočnih retrovizora, krovne šine i brave. Izgled spoljašnjosti upotpunjuju točkovi od 15 inča sa novim ispoliranim završnim detaljima. Isti mladalački, dinamični utisak odaje i unutrašnjost, gdje nova tapacirana sedišta čine atraktivan spoj sa novom komandnom tablom titanijumski sive boje. Luksuzna standardna oprema uključuje Bluetooth radio i držač za pametni telefon na komandnoj tabli, upravljač za klimu, 4 vazdušna jastuka, elektronska kontrola stabilnosti (ESC) sa sistemom za pokretanje vozila na uzbrdici, senzor pritiska u gumama, daljinsko centralizovano zaključavanje, naslone za glavu na prednjim sedištima sa sistemom za sprečavanje trzaja vrata i volan čija visina može da se podešava. Ove odlike modela dostupne su u verziji sa benzincem od 1,2 litre i 69 konjskih snaga.

Još jedan rekord najprodavanijeg modela kompanije Fiat
Novi model Panda Waze potvrđuje sposobnost modela da postavi nove trendove u dizajnu i napravi prve tehnološke korake u svom segmentu. Na primjer, pored toga što je prvi automobil za gradsku vožnju sa pogonom na sva četiri točka, Panda je takođe i prvi automobil u segmentu koji je primio prestižnu nagradu za Automobil godine (2004.), a iste godine bio je i prvi gradski automobil koji je dosegao visinu od 5.200 metara u kampu na Everestu. Duga serija postavljanja rekorda nastavila se 2006. godine, kada je Fiat Panda postao prvi gradski automobil na prirodni gas u masovnoj proizvodnji. Od kad se pojavio na tržištu, on je bio najprodavaniji automobil u Italiji sa pogonom na tečni naftni gas, a njegova zbirna prodaja od 2007. godine do danas je takođe najveća u celoj Evropi. A danas, on je prvi automobil koji nosi ime Waze, integrišući funkcije aplikacije u svoj informativno-zabavni sistem.

Model specijalne serije Panda Waze proširuje opseg gradskog automobila, koji je, zajedno sa modelom FIAT 500, najprodavaniji automobile u Evropi još od 2003. godine. Vodeću poziciju su ponovo potvrdili i u prvom kvartalu 2018. godine, kada su modeli Panda i FIAT 500 predvodili svoje segmente u Evropi sa tržišnim udjelom od 28,4%. Uz to, FIAT Panda je apsolutni lider u Italiji i Grčkoj, a u Španiji, Portugaliji, Austriji i Švajcarskoj se nalazi među tri najprodavanija modela.

*Samo u periodu pojavljivanja na tržištu, ograničena serija FIAT Panda Waze modela će biti opremljena Mopar® Connect sistemom.

 

Tekstovi iz iste kategorije:

FIAT 500 sa novim rekordom, 18.2.2019. 9:15:15

  • Najbolja ponuda vozila i usluga
  • Iskustvo i stručnost
  • Sve na jednom mjestu

Kontaktirajte nas

Vrapčići bb, 88113 Mostar
Bosna i Hercegovina
Salon: +387 (0)36 557-151 Servis: +387 (0)36 557-150 Fax: +387 (0)36 557-150
Email: autostart.mostar@gmail.com

Lokacija